Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011


Νέες καταιγίδες απειλούν την Αυστραλία


Έκτακτο μετεωρολογικό δελτίο για σήμερα


Για νέα άνοδο των υδάτων προετοιμάζονται οι αρχές της πολιτείας του Κουίνσλαντ στη βορειοανατολική Αυστραλίας μετά τις πρόσφατες πρωτοφανείς πλημμύρες, την ίδια ώρα που η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί για νέες καταιγίδες και σφοδρές βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το επίπεδο των υδάτων του ποταμού Φιτζρόι που διασχίζει την πόλη Ροκχάμπτον θα φτάσει τα 9,40 μέτρα και θα παραμείνει για μια εβδομάδα πάνω από το όριο συναγερμού.

Η πόλη αυτή των 75.000 κατοίκων, 500 χιλιόμετρα από το Μπρισμπέιν, έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις πρωτοφανείς πλημμύρες.

Στο μεταξύ, για σήμερα Τετάρτη έχει εκδοθεί έκτακτο μετεωρολογικό δελτίο καταιγίδων για το νότιο Κουίνσλαντ, προειδοποιώντας για «πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες».

Στην πόλη Σεντ Τζορτζ, το επίπεδο του ποταμού Μπαλόν μπορεί να ξεπεράσει και τα 14 μέτρα και ήδη οι κάτοικοί της έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής οι αρχές του Κουίνσλαντ συγκαλούν σήμερα έκτακτη συνεδρίαση για να μελετήσουν τα επόμενα βήματά τους.

Οι υπηρεσίες παροχής βοήθειας εκφράζουν φόβους ότι το επίπεδο των υδάτων θα παραμείνει αυξημένο, ευνοώντας τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών που βοηθούν στη διάδοση των ασθενειών. Προειδοποιούν επίσης τους κατοίκους για δηλητηριώδη φίδια και κροκόδειλους.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση, αν και η Αυστραλία δεν έχει ζητήσει βοήθεια.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου