Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Πρόγνωση καιρού Αττικής - Θεσσαλονίκης 5-8/01/2011

Βελτίωση του καιρού στην Αττική , παραμένει αίθριος στην Θεσσαλονίκη που έμεινε ανεπηρέαστη από το σύστημα των 2 τελευταίων ημερών. Βελτιωμένος ο καιρός τις προσεχείς ημέρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο, την Δευτέρα και την Τρίτη.



Σάββατο 5 Φεβρουαρίου

Αττική: Αρχικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Καθαρός ουρανός για το υπόλοιπο της ημέρας. Άνεμοι βορειοανατολικοί 4-6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα ,έως το μεσημέρι, μέχρι 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά. Θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Σχεδόν αίθριος καιρός. Άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με παγετό την νύχτα και νωρίς το πρωί, θα κυμανθεί από -1 έως 9 τοπικά και 10 βαθμούς. Να σημειώσουμε πως ο παγετός και οι αρνητικές θερμοκρασίες θα σημειωθούν κυρίως στο εσωτερικο του νομού. Στο κέντρο η ελάχιστη θα πλησιάσει τους 0 βαθμούς κελσίου.


Κυριακή 6 Φεβρουαρίου

Αττική: Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι βορειοανατολικοί μέτριοι 3-4 και στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι ασθενείς 2-3 μποφόρ από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις κυρίως. Θερμοκρασία από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός και πάλι στο εσωτερικό του νομού.


Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου

Αττική: Και πάλι γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 και στα αντολικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο την ημέρα, θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς Κερλσίου.

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός με πιθανότητα για τοπικές ομίχλες τις πρωινές κυρίως ώρες στα ημιορεινά ανατολικά τμήματα. Άνεμοι ασθενείς έως μεταβλητοί 2-3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 14 τοπικά και 15 βαθμούς Κελσίου.


Τρίτη 8 Φεβρουαρίου

Αττική: Γενικα καλός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά κυρίως ορεινά τμήματα. Άνεμοι 4-5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις. Θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Λίγες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Πιθανόν παγετός στο εσωτερικό του νομού και στα ορεινά ημιορεινά τμήματα.


Αλλαγή του καιρού και πάλι με βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα, αναμένεται από την Τετάρτη και από τα νοτιοδυτικα. Λεπτομέρειες σε επόμενα άρθρα.

Επιμέλεια Άρθρου :  Άκης Λ.


Πηγή: http://kairos1.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου